BulgarianEnglishRussian

Чуждестранните граждани, според Конституцията на България, могат да придобиват жилища, но без прилежащата им земя. Ето защо най-широко използваният метод за покупка на имот в България, когато има и прилежаща земя е чрез основаването на компания. Най-често, това става чрез регистрацията на Еднолично Дружество с Ограничена Отговорност (ЕООД) или Дружество с Ограничена Отговорност (ООД). В първият случай собственикът е едно физическо или юридическо лице, докато при вторият – това са 2 или повече лица чуждестранни или български граждани. Минималният изискуем капитал за регистрирането на тези дружества е 5000 лв., 70 % от който трябва да се внесе по банкова смека. След приключването на процеса на регистрация (обикновенно 1-2 седмици), той може да се изтегли и да го изпозлвате за друго ваши цели.

Нашата задача в този процес се свежда до това да ви помогним с всички необходими документи и процедури по регистрацията на компанията. Самото подаване на документи може да се извърши от вас лично, както и без да присъствате, като само направите пълномощно на нашият адвокат. Той ще подготви всички необходими документи, ще ги завери, регистрира и внесе там кадето е необходимо.

Цената на тази услуга е EUR 600, в която е включена адвокатския хонорар, както и всички държавни, банкови и нотарилани такси и комисионни. 

За повече информация, моля пишете ни на info@residencegroup-bg.com